In de media

Terug naar het overzicht

Nobillon maakt Amsteleiland tot luxe buitenplaats

Het Amsteleiland is ooit ontstaan na het doortrekken van de Amstel, om het vaarverkeer een makkelijke doorgang te verlenen.

Het eiland (23.515 m2) is een ‘ruwe diamant’. Projecten als deze - met de kans om landelijk te wonen dichtbij Amsterdam, Schiphol en het historische centrum van Ouderkerk aan den Amstel - zijn zeer zeldzaam. Vanaf het Amsteleiland bent u in 16 minuten (per auto) op de Zuidas. Al in 19 minuten bent u op Schiphol. En om Laren te bereiken, rijdt u slechts 28 minuten.

Eigen aanlegplaats

Nobillon gaat deze ‘ruwe diamant’ upgraden tot een luxe buitenplaats in het hoogste segment. Er komen 13 zelfbouwkavels en 16 appartementen, allemaal met een eigen aanlegplaats. De zelfbouwkavels - gemiddeld 1.300 m2 groot - geven alle ruimte om het huis naar eigen inzicht te ontwerpen en te bouwen. De vrijstaande villa’s zullen circa 500 m2 woonoppervlakte bevatten. De appartementen worden gemiddeld 200 m2 groot.

Vrij uitzicht

De nieuwe villawijk zal geheel omsloten zijn door water. Dit heeft belangrijke voordelen qua comfort en beleving. En vanwege het omringende water kunnen hekken achterwege blijven, zonder ook maar één concessie te doen aan de veiligheid. Geen hekken betekent bovendien dat de bewoners volop kunnen genieten van het vrije uitzicht over het water en de landerijen.

Veiligheid centraal

Het eiland is privaat eigendom - er zijn dus geen openbare wegen, en ook dit draagt bij aan de veiligheid. Veiligheid is sowieso een aspect waar Nobillon veel aandacht voor heeft. Zo komt er een eigen woning voor een nog te selecteren conciërge-echtpaar, dat 24/7 op het eiland verblijft. Zij zullen zich fulltime richten op de dagelijkse facilitaire werkzaamheden, van groenvoorziening tot glasbewassing. Kortom, het conciërge-echtpaar zal de bewoners volledig ontzorgen en maakt het wonen zo comfortabel mogelijk.

Heule Makelaardij informeert u verder

Voordat Nobillon het Amsteleiland gaat herontwikkelen, zal eerst de grond worden gesaneerd. Het eiland is namelijk voorheen gebruikt als scheepswerf, waardoor de bodem ernstig vervuild is geraakt. De sanering van het eiland start in 2017. Nobillon verwacht in 2018 te kunnen starten met de verkoop, die wordt begeleid door Heule Makelaardij uit Amsterdam. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jeel Heule. Bel (020) 676 66 33 of stuur een mail naar amsteleiland@heulemakelaars.nl.