Portfolio

Terug naar het overzicht

Maassluisstraat te Amsterdam

Start Smart Concept

 • Type
  96 smart lofts

 • Locatie
  Maassluisstraat te Amsterdam

 • Status
  Fase 1 & 2 opgeleverd KW2 2019 / Fase 3 & 4 oplevering 2022

 • BVO
  GO totaal circa 1600 m2

 • Adviseurs
  Heule Makelaardij Bureau FraaiCooper ProjectrealisatieBLNA ArchitectenSchröder Interieurs

Nobillon Vastgoed heeft 4 voormalige kantoorkragen, welke onderdeel uitmaken van een ensemble van 4 flatgebouwen, verworven. Inmiddels zijn fase 1 & 2 afgerond en zullen de 2 resterende kantoorkragen de komende jaren opgeleverd worden.

Dit project kende zijn eigen specifieke uitdaging, namelijk het wijzigen van de splitsingsakte in samenspraak met de reeds bestaande VVE’s. Deze ontwikkeling heeft Nobillon Vastgoed aangewend ten behoeve van haar Start Smart concept.

Start Smart biedt de oplossing voor de groeiende vraag in de Nederlandse markt naar compacte stadsappartementen voor starters en Young Professionals.

De appartementen van nog geen 40 meter groot worden gekenmerkt door rauw beton, stalen kozijnen, luxe inbouwkeukens en kasten, vloerverwarming en mooie balkons.

Door het slimme ontwerp en efficiënte ruimtegebruik voelen de appartementen ruim aan en bieden de eigentijdse stadsbewoner een ideale mix van wonen en werken. De sense of arrival in de lobby doet vermoeden dat men een vijfsterren boetiekhotel binnenstapt.

Start Smart concept

Dit ensemble ligt in een gebied kenmerkend voor het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit 1935. De groene en waterrijke omgeving zorgt voor een aangename stedelijke context. In deze traditionele omgeving transformeert Nobillon Vastgoed de voormalige kantoorkragen naar eigentijdse loftwoningen. Mede door de grote populariteit van de stad, de stijgende prijzen en de veranderende woonvoorkeuren van de stedelingen, ontstaan nieuwe woonconcepten zoals Start Smart. In de lofts voorzien in de sterke behoefte aan compacte hoogwaardige en betaalbare appartementen. Dit concept sluit daar in meerdere dimensies op aan.

Nobillon Vastgoed is trots met dit compacte woonproduct bij te kunnen dragen aan een toekomst bestendige Amsterdamse woningvoorraad.

Transformatie kantoorkragen tot high-end smartlofts