Portfolio

Terug naar het overzicht

Jan Tooropstraat te Amsterdam

Nieuwe Meester

 • Type
  66 woningen met parkeren

 • Locatie
  Jan Tooropstraat te Amsterdam

 • Status
  Gerealiseerd

 • BVO
  5.550 m2

 • Adviseurs
  BNLA ArchitectenPeutzHuygenVan Rossum

 • Medeontwikkelaar
  APF International

In 2017 is tezamen met APF International het voormalig FNV-gebouw verworven, gelegen aan de Jan Tooropstraat 1 te Amsterdam Nieuw-West, binnen de zogenaamde Ring-Spoorzone.

Dit gehele gebied heeft aandacht van ontwikkelaars en zal in de aankomende periode worden getransformeerd naar een hoog-stedelijke stadswijk voor gezinnen.

De kansen om een nieuw stukje Amsterdam te ontwikkelen is voortvarend opgepakt. Tezamen met BNLA Architecten en Gemeente Amsterdam is Nobillon Vastgoed tot een uitnodigend ontwerp gekomen, mede door een groot open geveldeel dat zorgt voor aansluiting bij de vernieuwde stedelijke context.

Het nieuwe appartementengebouw met 66 appartementen en 40 parkeerplaatsen is op een voormalige kantoorlocatie aan de Jan Tooropstraat gerealiseerd.

Het gebouw

Het gebouw heeft zeven woonlagen met hoofdzakelijk driekamerappartementen van gemiddeld 68m2. Ieder appartement beschikt over een balkon of terras. Daarnaast is er een collectieve binnentuin en een half verdiepte parkeerkelder.

Het gebouw is gerealiseerd door Friso Bouw uit Sneek. De woningen zijn in 2020 opgeleverd. Dit object is door Amvest opgenomen in hun beleggingsportefeuille.

Nieuwbouwproject voormalig FNV-gebouw aan de Jan Tooropstraat, Amsterdam.