In de media

Terug naar het overzicht

Amsteleiland: Klaar voor de start af!

De bodem van de voormalige scheepswerf aan de Amstel is volledig gesaneerd. Dat betekent dat Nobillon Vastgoed eindelijk kan gaan beginnen met de herontwikkeling van dit bijzondere eiland. Er komen 15 appartementen en er zijn 13 zelfbouwkavels beschikbaar.

Nobillon Vastgoed heeft in samenwerking met onder andere AW Groep het Amsteleiland woonklaar gemaakt. Bij de grondige sanering zijn alle lagen van de verontreinigde grond vervangen door een schone ondergrond. Het eiland is maar liefst 23.515 m2 groot en volgens Nobillon een 'ruwe diamant'. Zij gaan er een van maken. Zo hebben alle zelfbouwkavels en appartementen een eigen aanlegplaats. De zelfbouwkavels zijn 1300 m2 groot en de appartementen elk maar liefst 200 m2.

De verkoop van Amsteleiland is in handen van Heule Makelaardij.

Blauw huisje
Even leek het er nog op dat een blauw huisje dat midden in het plangebied op Amsteleiland stond roet in het hele proces zou gooien. Dit beruchte huisje was namelijk een monument. De rechtbank van Amsterdam besloot jaren geleden echter om het huisje van de monumentenlijst af te halen om zo de gebiedsontwikkeling groen licht te geven. Het huisje is zo geliefd door buurtgenoten dat het is verplaatst naar een andere plek op het eiland waar het de herontwikkeling niet in de weg staat.

Bron: Vastgoedjournaal